Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Boozt visade upp miljonförlust - och kraftig tillväxt

Hermann Haraldsson, vd på Boozt
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

"Jag är glad".

ANNONS

Det var blandad kompott när Boozt rapporterade sitt första kvartal. Modejätten kunde delvis stoltsera med en tillväxt på drygt 25 procent och en omsättning som landade på 1,4 miljarder kronor.

Vår verksamhet utvecklas väl och vi lyckades ta betydande marknadsandelar under första kvartalet. Den nordiska varuhusstrategin fortsätter att utvecklas väl och med en stark balansräkning är vi välpositionerade för att fortsätta denna resa, säger Hermann Haraldsson, vd på Boozt, i ett uttalande.

Men någonstans där blev det mindre roligt. När blicken flackade över rörelseresultatet uppdagades desto dystrare läsning. Bolaget gjorde nämligen en förlust på 4,8 miljoner - att jämföra med 58,3 miljoner plus samma period förra året.

Förklaringen? Högre kostnader till följd av bland annat högre sjukfrånvaro i inledningen av 2022. Men trots det ser man ljust på fortsättningen och prognosen lyder: En nettoomsättningstillväxt på 20 till 25 procent och ett justerat rörelseresultat mellan 365 och 420 miljoner kronor för helåret.

Jag är glad över att vi kan återupprepa vår prognos för 2022 i en marknad präglad av en ökad osäkerhet och tilltagande marknadsutmaningar avseende konsumentsentiment och inflationstryck, vilket påverkar vår kostnadsbas, säger Hermann Haraldsson.

Dela artikeln: