ANNONS

Nytt NFT-projekt ska dra in 30 miljoner: “En gräsrotsrörelse”

Vanja Wikström och Niklas Malmqvist

Hon ska få kvinnligt nätverk att flyga med tusentals NFT:er.

ANNONS

Skandinaviens första NFT-projekt som riktar sig till kvinnor, så beskriver grundarna projektet World of Alidia. Tanken är att kickstarta ett kvinnligt nätverk med hjälp av 10 000 unika konstverk i form av NFT:er.

NFT:er som också blir inträdesbiljett till en medlemsklubb och ett omfattande nätverk av kvinnor, förklarar grundarna.

Vilka står då bakom projektet? Jo entreprenörerna Vanja Wikström och Niklas Malmqvist. Vanja är utöver entreprenör även bloggare och influencer med över 36 tusen följare på Instagram.

Vi har satt igång en gräsrotsrörelse och jag är övertygad om att vi kommer få med oss tiotusentals kvinnor in i NFT-världen, säger Vanja Wikström.

World of Alidia (WoA) är sägs samtidigt vara ett sätt att lära sig mer om NFT, blockkedjor och kryptovaluta. Och duon jobbar med att ta fram videor som ska förklara hur man exempelvis köper en NFT.

Varför gör ni den här satsningen?

Efter att själva ha investerat länge i NFT-projekt är det oemotståndligt att få möjligheten att skapa vårt eget, utifrån de erfarenheter vi samlat på oss. Dessutom har vi möjligheten att vara väldigt tidiga, och därmed etablera oss som Det Stora Skandinaviska Projektet. Med World of Alidia skapar vi vårt drömprojekt; det optimala NFT-projektet som vi hade önskat fanns. En plats som kombinerar konst, koncept, community, teknologi och välgörenhet, säger Vanja Wikström.

En del av intäkerna som kommer in via försäljningen ska gå till att stötta kvinnliga konstärer och företagare. En liten andel ska även gå till forskningen om myalgisk encefalomyelit, en sjukdom som ger muskelsmärta och trötthet, något som medgrundaren Niklas Malmqvist ska lida av.

"Kvinnor känner sig inte hemma"

Varje NFT ska säljas för 3 000 kronor vilket alltså skulle inbringa 30 miljoner om alla NFT:er i projektet hittar ägare. Så vad ska pengarna gå till? Enligt WoA:s hemsida så ska man bland annat öppna ett kontor och ett galleri i Stockholm.

Vad är ert mål?

Det första målet är att skapa vacker NFT-konst, där konsten även fungerar som inträdesbiljett i vårt WoA-community. Communityt kommer vi att fylla med inspirerande innehåll i form av workshops, föreläsningar, utbildningar, konserter och nätverkande. NFT:erna blir även en möjlig ekonomisk investering då de kan gå upp i värde. Det högre syftet är att vara en trygg inkörsport för kvinnor till Web3, säger Vanja Wikström.

Varför är det viktigt med ett kvinnligt nätverk inom NFT-världen?

Krypto- och NFT-världen befolkas till allra största del av män i dagsläget, och de flesta kvinnor känner sig helt enkelt inte hemma där. Vi vill därför erbjuda en plats där kvinnor känner sig bekväma och trygga att lära sig mer, där inga frågor är dumma frågor. Där vi gemensamt utbildar varandra. NFT-världen kombinerar hårda värden som siffror och analys med mjukare värden som konst, koncept och community. En kombo vi tror passar kvinnor väldigt bra, säger Vanja Wikström.

De 10 000 första NFT:erna ska tas fram av konstnären Fanny Schultz.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se