ANNONS

De börjar sälja truckar på nätet – "ska förenkla köpet"

Linde Material Handling börjar sälja truckar på nätet
Linde/Pressbild

Den anrika trucktillverkaren öppnar webbshop.

ANNONS

Truckar. Ja, det tillverkar Linde Material Handling, som ingår i Kion Group. Företaget gör så kallade motviktstruckar och lagertruckar, sedan 40 år tillbaka.

Och nu ska det bli ännu enklare att köpa dessa truckar, med bara några klick. Linde tar nu nämligen steget in i e-handeln. I mitten av mars är planen att webbshoppen ska öppna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Till att börja med kommer det dock endast säljas mindre lagertruckar online.

Genom att lanseringen av vår nya webbshop kommer vi att addera ännu en kanal till vår marknad och underlätta beställning och leverans av, i första hand, enklare lagertruckar. Med vår webbshop tar vi på Linde Material Handling ytterligare ett steg framåt och underlättar för våra kunder, kommenterar Sverigechef Karl Serneberg.

Kundanpassning

Enligt Linde är satsningen framdriven av en ökad kundefterfrågan på online-handel.

På Linde är vi ledande inom våra kundanpassade lösningar, men vår webbshop är till för kunden som snabbt är ute efter en standardlösning, det är enkla specifikationer, för att förenkla köpet för våra kunder, säger Karl Serneberg.

Truckarna som Linde erbjuder i sin webbshop ska lagerhållas av samarbetspartnern Almroths Express & Åkeri AB i Norrköping. Därifrån levereras fordonen direkt till kund.

Almroths har ett tredjepartsupplägg, där de kunde hjälpa oss att sätta upp ett flöde. De har lång och god erfarenhet och en vana att starta upp flöden som initialt är små, och sedan kan växa med sin kund, som vi är i detta fall, förklarar Karl om samarbetet.

David Gustavsson
david@ehandel.se