Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

H&M i stort byggbråk med kommunen: "Oerhört tragiskt"

H&M vill börja bygga och är inte glada över att processen drar ut på tiden
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Hotar att lämna staden, enligt uppgifter.

ANNONS

H&M vill bygga nytt och större lager i Borås - helst så snabbt som möjligt. Men det har inte varit möjligt och nu har modejätten hamnat i fejd med kommunen. Enligt uppgifter till Borås Tidning vill H&M starta byggprocessen senare i år eller i början på 2023. Men kommunen siktar mot 2024.

Det har fått H&M att surna till. De ska ha mailat framträdande politiker i kommunen med ord som "oerhört tragiskt" och "katastrof", samt hot om att lämna Borås om hanteringen inte går snabbare.

För oss är detta ett pågående arbete. Om vi inte skulle hitta en lösning är det ett större problem, då får det konsekvenser. Men i dagsläget är jag inte orolig, vi är två parter som vill samma sak. Vår intention är att vi ska ha H&M kvar i Borås, säger Anders Glemefeldt, näringslivschef i Borås stad, till lokaltidningen.

Modekedjan själva vill inte kommentera uppgifterna utan skriver så här i ett mail till BT:

Vi på H&M är måna om att alltid föra en nära dialog med representanter för de kommuner där vi är verksamma. Vi ser Borås som en viktig del av H&M och vill gärna fortsätta växa och utveckla vår verksamhet i kommunen. Med hänsyn till att detta är en pågående dialog avstår vi från att kommentera detta ytterligare.

Borås stad uppger, i sin tur, att de gör allt de kan för att få affären att gå i lås, men att det finns hinder på vägen.

Vi styr inte hela processen, det är undersökningar som behöver göras och länsstyrelsen är inblandade och så vidare. Det är svårt att garantera en tid men vi ska jobba tillsammans och försöka hitta en lösning som är gångbar även för deras planer, säger Anders Glemefeldt.

Dela artikeln: