ANNONS

Därför säljs Lexington – VD:n talar ut: "Samma grundfilosofi"

Kristina Lindhe är vd för Lexington
Lexington

"Ger oss lite mer frihet i vardagen".

ANNONS

På fredagen stod det klart att mode- och inredningsvarumärket Lexington får delägare. Det är finska Manna & Co som har lagt vantarna på drygt 68 procent av aktierna. Säljare är de tre största ägarna: Tommy och Kristina Lindhe, Fosielund Holding och Staffan Persson. Totalt köper de 4 069 044 aktier för 36 kronor aktien, alltså aktier till ett värde av motsvarande totalt runt 144 miljoner kronor.

Lexington redovisade även sitt bokslut för 2021 i dag fredag. Och rörelseintäkterna stack iväg rejält uppåt, från 325 miljoner kronor, jämfört med 272 miljoner för helåret 2020. Resultatet eller vinsten (EBIT) blev också en solskenshistoria och raketökade till 19 miljoner kronor. Det kan jämföras med en vinst på 5 miljoner året innan. Det blev alltså nya sifferrekord för bolaget.

LÄS ÄVEN: Finska koncernen köper Lexington – efter ett nytt rekordår

Men trots vinststegringen så får bolaget nu en ny storägare. Ehandel kontaktade bolagets vd Kristina Lindhe för att ta reda på varför.

När vi startade Lexington för 25 år sen, hade vi från början ambitionen att skapa ett internationellt varumärke, vilket vi tycker att vi lyckats med. Vi har även förändrat bolaget från analogt till digitalt, säger Kristina Lindhe och fortsätter:

Vi ser att Manna kan fortsätta utveckla bolaget, komma med ny kunskap och skapa nya möjligheter. En bra start på de kommande 25 åren. Rent personligt innebär det möjligheter till lite mer frihet i vardagen, för vi har delar av vår familj i Nya Zeeland, alltså så långt bort man kan komma.

Varför valde ni Manna & Co?

Manna & Co har samma grundfilosofi, samma ambitioner och samma höga mål som vi själva har – det skapar möjligheter för bolaget och varumärket framöver.

Medför förvärvet några personalförändringar?

Nej, det kommer inte innebära några förändringar för personalen, och vi är kvar i bolaget. Business as usual med andra ord.

Men kommer det att påverka bolagets strategi?

Frågor gällande bolaget måste jag hänvisa till vår oberoende styrelseledamot, Helena Nordman Knutsson.

David Gustavsson
david@ehandel.se