ANNONS

Toppar bok-slutet med vinstfest: "Mycket stark resultatförbättring"

Maria Edsman, VD för Bokusgruppen.
Foto: Press

"Fyller ett viktigt syfte".

ANNONS

Tack vare lojala kunder lyckades Bokusgruppen, som omfattar Bokus och Akademibokhandeln, få till ett starkt år trots att restriktionerna påverkade den fysiska handeln negativt. Det meddelar företaget, som släppte sitt bokslut och sin rapport för det fjärde kvartalet nu på morgonen.

Omsättningen steg under 2021 med 5,1 procent till drygt 1,86 miljarder kronor. Ebita-resultatet steg under samma period från drygt 63 till 108,5 miljoner kronor.

Bokusgruppen avslutade 2021 med ett riktigt bra fjärde kvartal och gjorde under helåret en tydlig förflyttning mot de finansiella målen. Den mycket starka resultatförbättringen drevs av både omsättnings- och marginaltillväxt, säger vd:n Maria Edsman i en kommentar till rapporten.

Även om den fysiska handeln fick ett uppsving i det fjärde kvartalet så var det e-handeln som stod för den starkaste tillväxten hos Bokusgruppen om man ser till året som helhet.

Framåt kommer gruppen att satsa på en fortsatt mix av de båda kanalerna, och Maria Edsman är optimistisk sett till vad framtiden har att erbjuda.

Vi är trygga i vårt erbjudande och våra kompetenta medarbetare. Vad än 2022 har att erbjuda i övrigt vet vi att våra produkter fyller ett viktigt syfte. Våra lojala kunder fortsätter att handla av oss även när omvärldshändelser skapar utmaningar, säger hon.

Under det fjärde kvartalet ökade Bokusgruppen sin omsättning med 5,9 procent till 641 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick från 77,4 till 108,8 miljoner. Den 4 juni 2021 noterades Bokusgruppen på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se