Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Resultatet växte så det knakade - skördar 715 miljoner kronor

Jonas Wiström, koncernchef och vd på Ratos.
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Planterade ett effektivare logistikfrö, som bar rekordfrukt.

ANNONS

Det blomstrar hos Plantagen, visar ägaren Ratos bokslut. Det fjärde kvartalet bjöd visserligen på en dipp när omsättningen sjönk med sex procent till 757 miljoner kronor. Samtidigt som EBITA föll från 26 miljoner till minus 25 miljoner kronor.

Med det ur vägen var det dock enbart positiva tongångar för kedjan som har över 130 butiker fördelade på Sverige, Norge och Finland. Bolaget mötte tuffa jämförelsetal från 2020, men lyckades trots det växa omsättningen med en procent till 4,7 miljarder.

Plantasjen har under de senaste två åren utvecklats väl med ökade marknadsandelar på en växande marknad. De satsningar som har gjorts med bland annat uppgraderingar av butiker och ett uppdaterat produkterbjudande har lett till att kvalitén i kundupplevelsen har höjts, säger Jonas Wiström, koncernchef och vd på Ratos.

Men det stora lyftet kom på resultatsidan. EBITA-rusade nämligen från 578 miljoner till 715 miljoner kronor - ett nytt rekord för kedjan. En effektiviserad logistik ska ha bidragit till förbättrade marginaler och sedermera ett nytt toppresultat.

Dela artikeln: