ANNONS

Jätteaffären får grönt ljus - vd:n jublar: "En bra och logisk affär"

Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood.
Foto: Press

Mathem slukar Mat.se.

ANNONS

Det var i december som Axfood meddelade att de ville sälja Mat.se till Mathem och i samma veva bli delägare i Mathem. I dag meddelar livsmedelsjätten att Konkurrensverket har gett affären grönt ljus.

LÄS ÄVEN: Axfood säljer Mat.se för 688 miljoner – blir delägare i Mathem

Affären innebär att Axfood nu blir Mathems näst största ägare.

Det här är en bra och logisk affär på många sätt, och det är glädjande att Konkurrensverket nu gett sitt godkännande till den. Mathem är idag störst inom segmentet med renodlade hemleveranser, och Mat.se är en stark och innovativ renodlad e-handelsaktör med en tydlig position inom hållbarhet. Genom samgåendet skapar vi förutsättningar för samarbete och synergier som innebär ett mer konkurrenskraftigt kunderbjudande. Dessutom bidrar det långsiktiga leverans- och samarbetsavtalet mellan Dagab och Mathem till att ytterligare stärka erbjudandet mot konsument, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow i ett pressmeddelande.

Förvärvet går alltså ut på att Mathem förvärvar hela Mat.se och att Axfood får aktier i Mathem i utbyte. Dessutom tecknar Axfoods dotterbolag Dagab ett samarbetsavtal med Mathem som löper sju år framåt i tiden.

Transaktionen mellan de berörda parterna är planerad att slutföras den 1 mars.

LÄS ÄVEN: Mathems vd om fusionen: "Vi ska bygga gemensamma lager"

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se