ANNONS

Footway bryter från sport och skor - köper linshandlare

Daniel Mühlbach och Martin Arwin

"En vass butik som jag konkurrerade med under Lensway-tiden".

ANNONS

Footway rapporterar idag siffrorna för årets fjärde kvartal och i samband med det meddelar man också ett nytt förvärv. E-handlaren har köpt flera mindre e-handlare som man sedan integrerat i företagets multistore-plattform.

LÄS ÄVEN: Footway sular in en rejäl tillväxtökning – och tar in 151 miljoner

Nu breddar man även utanför sina vanliga kategorier som skor, kläder och sportartiklar. Footway har nämligen lagt vantarna på Netlens.com. En butik som säljer linser och grundades 2005.

Netlens är ett starkt varumärke inom sin nisch, en vass butik som jag konkurrerade med under Lensway-tiden. Martin Arwin är en otroligt duktig entreprenör och det är riktigt kul att välkomna honom till Footway Group, säger Daniel Mühlbach, vd och grundare för Footway.

Daniel Mühlbach har alltså tidigare i sin karriär varit med och startat e-handelsbolaget LensWay. Det finns därmed redan kompetens på området linser inom Footway.

Förvärvet av Netlens är ett så kallat inkråmsförvärv, och Footway köper alltså tillgångarna och domänen. Netlens omsättning uppges ligga runt 25 miljoner kronor per år.

Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg i Netlens-resan tillsammans med Daniel och resten av teamet på Footway Group. Sedan starten av Netlens 2005 har vi haft tydligt kundfokus och försökt skapa en så enkel upplevelse som möjligt. På Footway Groups plattform ska vi bli ännu bättre på att möta kundernas behov och expandera internationellt, säger Martin Arwin, grundare av Netlens.

Förvärvet finansieras av en nyemission som också tillkännagavs samtidigt som årsrapporten. Netlens ska vara helt integrerad i Footways multistore-plattform under det tredje kvartalet i år, vilket också leder till att butiken kommer att nå 24 marknader i Europa.

Martin Arwin, grundare av Netlens, kommer fortsätta att ansvara för butiken som en del av Footway Group.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se