ANNONS

Efter bakslagen: Fortsatt ljusning för Rizzo – mer kapital plockas in

Rizzo tar in mer kapital
Rizzo/Pressbilder

Rizzo snart igenom rekonstruktionen.

ANNONS

Rizzo har genomgått ett riktigt stålbad sedan lönsamheten dippade rejält under 2020, till följd av pandemin. Och modehandlaren har befunnit sig i företagsrekonstruktion sedan den 23 mars förra året. Men förra veckan kom bolaget överens med sina borgenärer om en återbetalningsplan, under en förhandling i Stockholms tingsrätt. Och därmed kan rekonstruktionen troligen avslutas i närtid.

LÄS ÄVEN: Rizzo ser ljuset i tunneln – rekonstruktionen kan snart vara över

Rizzo meddelade i samma veva att de även ska genomföra en nyemission, i samråd med M&A-rådgivaren Global Corporate Finance. Och nu står det klart att även emissionen kan genomföras. Och den som investerar i emissionen är just Global Corporate Finance (GCF). Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade nyemissionen genomförs på grund av att bolaget påkallat en investeringstranche enligt tilläggsavtalet uppgående till 4 miljoner aktier av serie B, skriver bolaget.

Det rör sig om en så kallad investerings-transche. En tranche innebär att pengarna är villkorade och att investeringarna är att betrakta som ett lån i grunden. Totalt har GCF, enligt avtalet, ett investeringsåtagande på 56 miljoner kronor i Rizzo.

Priset för aktierna har beräknats till 91 procent av det lägsta beräknade volymviktade genomsnittspriset på Nasdaq Stockholm under en period om tre handelsdagar räknat från och med dagen efter påkallandet av investeringstranchen den 24 januari 2022, skriver Rizzo.

David Gustavsson
david@ehandel.se