ANNONS

Rizzo ser ljuset i tunneln – rekonstruktionen kan snart vara över

Rizzos vd Lars Fins har medvind igen
Rizzo/Pressbilder

Borgenärerna gör tummen upp.

ANNONS

Rizzo har genomgått ett riktigt stålbad sedan lönsamheten dippade rejält under 2020, till följd av pandemin. Modehandlaren har befunnit sig i företagsrekonstruktion sedan den 23 mars förra året. Men nu anas en lösning, enligt ett pressmeddelande. I går träffades nämligen bolagets borgenärer, alltså de som bolaget har skulder till, vid ett borgenärs-sammanträde i Stockholms tingsrätt.

Och under mötet så stod det klart att borgenärerna går med på Rizzos bud. Ackords-dealen går ut på att borgenärerna får hela sin fordran utbetald för belopp upp till 2 000 kronor. Men om skulden är större än så, så får de 2 000 kronor samt 25 procent av överskjutande belopp. Samma förutsättningar gäller för dotterbolaget Rizzo International AB. Om ingen överklagar så går beslutet igenom. Och därefter är rekonstruktionen avslutad.

Vill ta in mer pengar

Samtidigt har Rizzo inlett arbetet med att ta in mer pengar genom en nyemission, i samråd med M&A-rådgivaren Global Corporate Finance. Målet är att genomföra en riktad nyemission på 4 miljoner aktier.

David Gustavsson
david@ehandel.se