ANNONS

PayPal börjar ta emot betalningar i rysk valuta

PayPal börjar ta emot betalningar i rysk valuta

Nu kan ryska konsumenter betala för sina inköp på nätet med sin egen valuta även med PayPal. Tidigare i veckan införde betaltjänsten en funktion som gör det möjligt att genomföra transaktioner med rubel i Ryssland.

ANNONS

PayPal har funnits i Ryssland sedan 2006 men först i tisdags blev det möjligt för ryska e-handelskunder att shoppa på nätet, och betala för sina inköp med sin lokala valuta via PayPal.

Från start har 13 av landets största e-handlare anslutit sig och har nu PayPal som betalningsalternativ på sina sajter. Bland annat Ozon.ru, Lamoda.ru, Anywayanyday.com, Enter, Svyaznoi, tutu.ru.

– Nu har vi officiellt lanserat en funktion för transaktioner av rubel i Ryssland. Från och med nu kan ryska användare betala för sina köp på nätet med sin lokala valuta och överföra pengar till konton i ryska banker, säger Vladimir Malugin, PayPals regionala chef i Ryssland.

3 miljoner användare

För att kunna genomföra transaktioner mellan ryska e-handlare och konsumenter krävs ett särskilt tillstånd från ryska centralbanken, något som beviljades i maj. En process som ryktas ta tid, men som ska ha gått ganska smidigt.

– Det tog bara 90 dagar att få licensen och vi är nöjda med vårt förhållande till centralbanken och andra statliga organisationer, säger Vladimir Malugin.

Under 2012 hanterade PayPal transaktioner värda 1 miljard dollar, varav hälften skedde via eBay, som äger betaltjänsten sedan 2002. Enligt en rapport från TNS Global har PayPal en marknadsandel på 9 procent i Ryssland med drygt 3 miljoner användare. Störst andel har "Yandex.Money" med 17 procent, tätt följt av Qiwi med 14 procent och WebMoney med 13 procent.

Källa: Moscow Times

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se