ANNONS

Tredje gången gillt? - tingsrätten ger Rizzo nytt hopp

"Har noterat en ökning".

ANNONS

Rizzo Group, tidigare Venue Retail Group, har länge kämpat i uppförsbacke. Företaget har varit i rekonstruktion flera gånger under de senaste åren, och i fjol försattes bolaget till slut i konkurs. Men verksamheten återupplivades i våras när VRG räddades från konkursens klor. Då bytte man namn till Rizzo och i samma veva klev man återigen in i en rekonstruktion, som nu har förlängts två gånger.

LÄS ÄVEN: Intäkterna backar med nära 200 miljoner: ”En eländesperiod”

Det senaste budet var att rekonstruktionen fick fortsätta som längst till och med den 23 december 2021, men Rizzo-gruppen hann ansöka om ytterligare förlängning innan tiden löpt ut. Företaget bad om att rekonstruktionsperioden skulle förlängas med ytterligare tre månader.

Anledningen är att man behöver mer tid till att bland annat få klart allt som har med ackordsförhandlingar att göra. Under den pågående rekonstruktionsperioden har man även ingått ett tilläggsavtal till ett aktietecknings- och investeringsavtal med Global Corporate Finance Inc, som innebär att Rizzo har rätt att påkalla tre på varandra följande investeringstrancher.

De av bolaget implementerade marknadsåtgärderna under rekonstruktionsperioden, i kombination med de ingångna finansierings- och investeringsavtal, synes ha givit effekt och Rizzo Group har noterat en ökning av sina försäljningssiffror under den senaste perioden, skriver gruppen i sin förlängningsansökan.

Försäljningen har sedan Black Week i november ökat för varje vecka, samtidigt som kundtillströmningen till bolagets butiker ökar alltjämt. Under december inleddes vidare en kampanj som visat sig kraftigt öka försäljningen.

Och nu meddelar Stockholms tingsrätt att man går med på att förlänga rekonstruktionen med ytterligare tre månader.

Stockholms tingsrätts beslut innebär att rekonstruktionen får fortsätta längst till den 21 mars 2022. Företagsrekonstruktionen får inte pågå under längre tid än sammanlagt ett år om inte ackordsförhandling har beslutats, skriver tingsrätten.

Izabella Borowska
izabella@ehandel.se