ANNONS

Teknikprylarna som dominerar under granen: "Inte den sexigaste"

Teddy Thor, affärschef på Netonnet

Presenter som ligger i tiden tar täten inför jul.

ANNONS

Det blir många hårda klappar under granen i år. I alla fall om man får tro Netonnet, som listat de tio mest sålda teknikprylarna veckorna före jul. Har du önskat dig ett par av de omåttligt populära Airpods? Då är chansen stor att tomten gör dig extra glad i år. Det är nämligen den allra mest populära presenten hos hemelektronikjätten.

Och utöver bra ljud vill svenskarna ha värme, kaffe och riktigt rena tänder.

Svenskarnas inköp de senaste veckorna ger oss en tydlig bild av vilka presenter som kommer att finnas under svenska julgranar om en vecka. Öronproppar är definitivt julvinnaren med båda Airpods, i två olika versioner, samt JBL på topp 10-listan. Många tycker säkert att det är snygga produkter som man kan använda både när man tränar och när man sitter på hemmakontoret – så de träffar nog tiden vi är inne i ganska bra, säger Teddy Thor, affärschef på Netonnet, i ett pressmeddelande.

Listan domineras av de mest välkända varumärkena som Apple, Google och Oral-B, men Netonnets egna varumärken, ON och Andersson, har också letat sig in bland giganterna - på tre av platserna.

Såväl den trådlösa laddaren från ON som den elektriska kaffekvarnen och den elektriska värmefilten från Andersson verkar vara populära presenter. Det är produkter som inte kostar så mycket men som samtidigt kan vara något många behöver. Våra egna varumärken brukar alltid klara sig bra då många ser det som coola produkter med bra värde.

"Viktigt för många"

Och vad passar väl bättre att ge bort i jul än god ekonomi? Kanske är det så svenskarna har resonerat, för på listan återfinns även eluttag som kan fjärrstyras med mobilen, så kallade smart plugs. Elpriserna har som bekant rusat den senaste tiden, så lite extra koll på förbrukningen skadar nog inte.

Det är också intressant att se att många har köpt Smart Plug från Deltaco. Det här är ett lite steg du kan ta för att få kontroll på elkostnaderna – något som är viktigt för många nu med höga elpriser. Det kanske inte är den sexigaste presenten, men det är definitivt en smart present, säger Teddy Thor.

De mest sålda prylarna hos Netonnet veckorna innan jul:
1. Airpods
2. Andersson elektrisk värmefilt
3. ON Slim Wireless Charger 10W
4. Chromecast
5. JBL C115TWS öronproppar
6. AirPods Pro
7. Deltaco Smart Plug
8. JBL T460 BT Headset
9. Andersson CEG 1.0 kaffekvarn
10. Oral-B Vitality 100

Nils Lund
nils@ehandel.se