Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

TikTok startar online-restaurang med viral mat

Foto: Virtual Dining Concepts
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Intรคkterna ska gรฅ till kreatรถrerna.

ANNONS

TikTok har tagit vรคrlden med storm med sitt sociala nรคtverk och virala videos. Nu kliver de in i den verkliga vรคrlden med en egen restaurangkedja. Och vad ska restaurangen servera, undrar du kanske? Populรคra rรคtter som gรฅtt virala i det sociala nรคtverket fรถrstรฅs. Till exempel tiktokpastan med fetaost som de flesta fรถrmodligen sett vid det hรคr laget. Eller varfรถr inte lite friterad pasta med dipp?

Dessa virala rรคtter kommer i alla fall att gรฅ att bestรคlla online i USA frรฅn och med i mars nรคsta รฅr. Totalt 300 platser i landet ska fรฅ tillgรฅng till TikTok-restaurangen frรฅn start, med en stรถrre utrullning mot 1000 restauranger i slutet av nรคsta รฅr.

Lanseringen sker tillsammans med Virtual Dining Concepts som tidigare lanserat restaurangkedjor som MrBeast-burger, skapat av YouTubern MrBeast. Virtual Dining Concepts sitter pรฅ hundratals kรถk som รคr redo att tillaga olika rรคtter och dรคrmed kan de snabbt sรคtta upp nationella digitala restaurangkedjor รฅt olika varumรคrken och influencers, dรคr maten levereras hem till kunderna.

Satsningen gรฅr under namnet TikTok Kitchen och TikTok lovar att ge tillbaka till kreatรถrerna som inspirerat menyalternativen.

Intรคkterna frรฅn TikTok Kitchens fรถrsรคljning kommer att gรฅ till att stรถdja kreatรถrerna som inspirerade menyalternativet och fรถr att uppmuntra och hjรคlpa andra kreatรถrer att uttrycka sig pรฅ plattformen i enlighet med TikToks uppdrag att inspirera kreativitet och ge anvรคndarna glรคdje, sรคger TikTok i ett uttalande till tidningen TechCrunch.

Dela artikeln: