ANNONS

Tradera köps ut, viktigt med rätt lagerpersonal och neurotiskt gnäll tycker Tommy J

ANNONS

 

Ehandel.se: Iboxen öppnar upp för privatpersoner. Helt rätt drag av Iboxen och jag hoppas fler logistikleverantörer  följer efter. Det ska vara lika enkelt och bekvämt för privatpersoner att köpa och sälja som det är för traditionella B-C.

Användarna kommer att kunna köpa plats i leveransbox via Iboxens app med Swish som betallösning. När varan placeras i en lucka får mottagaren ett sms om att varan finns att hämta. Mottagaren får sedan identifiera sig med mobilt bankid vid uthämtning och säljaren får en bekräftelse i appen på att paketet tagits emot.

https://www.ehandel.se/paketskapsutmanaren-oppnar-boxarna-for-privatpersoner

DI Digital bakom betalvägg: Traderas ledning köper ut bolaget från Paypal. Den affären kom som en överraskning.

”Vi har medvind i samhällsdebatten med en produkt som står för hållbarhet”, säger han.

"Vi har jobbat självständigt en tid, och nu är det bäst för Tradera stå på egna ben”, säger Stefan Öberg.

https://www.di.se/digital/traderas-ledning-koper-ut-bolaget-fran-paypal-ska-vaxa-i-utlandet/

Mer från DI Digital: Bara att gratulera Jollyroom och lycka till på färden mot tre miljarder. (Bilden nedan är en beskuren bild från omslaget på E-barometern Q3 2020).

https://www.di.se/digital/jollyroom-spranger-ny-miljardvall-utlovar-personalfest/

Market: Lagerpersonalens roll för kundupplevelsen. Bra krönika av Tobias.

"Att företag och verksamheter måste ha tillgång till rätt arbetskraft är inget nytt. Kompetenta och engagerade medarbetare är i alla sammanhang själva grundbulten i att nå goda resultat. Lagerverksamheten är inget undantag". 

CNBC: Marknadsplatser måste bli noggrannare med vilka de on-boardar som säljare på deras plattformar. Tror ex CDON har lärt sig en rejäl läxa av det bedrägeri de blev utsatta för nyligen. Kanske man borde kräva att säljarna är certifierade Trygg e-handlare. 

https://www.cnbc.com/2021/12/09/cvs-ceo-karen-lynch-says-smash-and-grabs-are-fueled-by-online-marketplaces.html?__source=sharebar|twitter&par=sharebar

Ecommerce bytes: Transparens och visibilitet i all är men det här känns inte som ett helt rätt beslut av eBay. Plötsligt börjar eBay publicera vad säljarna säljer på plattformen men det råder stor förvirring.

"I feel this is an invasion of my financial privacy and no one ever needs to know what a store sells in 30 days or a year, or a day etc. Customers don't care and do not need this information. I will be very interested to hear what explanation eBay has for this one."
Digital commerce 360: Stora förändringar hos Alibaba. Skapar ett nytt affärsområde: International Digital commerce.
Breakit: Tommy Jacobson tycker till.

“Techbranschen är otroligt bra på att klaga och självömka sig. Man säger att det är för höga skatter, att man inte kan ha några optionsprogram och att lägenheterna är slut. Det mesta av det här är ren bullshit. Om det vore så här eländigt skulle vi förstås inte ha så många bolag som går så bra. Det är neurotiskt gnäll”.

https://www.breakit.se/artikel/31200/tommy-jacobson-tycker-om-klarna-och-edtech-men-ogillar-e-handel-och-gnallandet-i-tech-sverige

Arne Andersson
arne@ehandel.se