Sök
Stäng denna sökruta.

Sponsrat Innehåll

Kraftsamling för att stötta e-handelsföretag

Nu presenterar en rad aktörer Sveriges ledande utbildningsplattform för e-handel. Swedish E-Commerce Academy ska hjälpa små och medelstora företag inom e-handel att utvecklas och växa.

Swedish E-Commerce Academy är ett gemensamt samarbetsprojekt från en bred uppsättning aktörer bestående av Almi Företagspartner Skåne, Amazon Sverige, Business Sweden, Region Skåne, Ehandel och PostNord. Syftet är att stödja små och medelstora företag inom e-handel att utveckla sina affärserbjudanden med fokus på inhemsk tillväxt såväl som internationell export och därmed bidra till svensk konkurrenskraft. Programmet, som är kostnadsfritt, består av utbildningsmaterial, webbinarier och individuell rådgivning inom ämnen som exempelvis affärsutveckling, internationell försäljning och hållbarhet.

”Varje aktör inom Swedish E-Commerce Academy tillför unik kompetens och värdefull kunskap från olika områden till utbildningsplattformen, som är lättillgänglig för små och medelstora företag. Genom detta initiativ försöker vi lyfta fram den potential som finns bland svenska företag och säkerställa att de är konkurrenskraftiga inom onlineförsäljning och får bästa möjliga förutsättning att lyckas och växa”, säger Fredrik Fexe, vice VD på Business Sweden.

Utbildningsplattformen kommer att erbjuda såväl livesändningar som utbildningsmaterial för små och medelstora företag, oavsett om de är i början av sin e-handelsresa eller befinner sig på en mer avancerad nivå. Samtliga aktörer kommer att fortsätta lägga till nytt innehåll till Swedish E- Commerce Academy, med flera specifika tillskott planerade till början av 2022. Bland annat tillkommer en serie webbinarier om marknadsföring på nätet, logistiklösningar, budgetering och finansiering samt hur man bäst kan expandera sin affär på andra marknader.

"Amazon har aktivt och framgångsrikt stöttat små och medelstora företag i andra europeiska länder. Vi är glada över att kunna erbjuda samma nivå av engagemang, service och support för att hjälpa svenska företag att bli framgångsrika, inte bara här i Sverige utan över hela världen", säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon.

Är du återförsäljare eller entreprenör och vill veta hur du kan växa din e-handelsverksamhet? Läs mer om Swedish E-Commerce Academy och registrera dig här.