Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Klarna ökar på nästan alla fronter - går starkt framåt i jättesatsningen

Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

"Detta är en global trend".

ANNONS

Det går undan för Klarna på alla håll och kanter. Betaljätten har i dag 90 miljoner aktiva konsumenter globalt och används för 2 miljoner transaktioner per dag på 17 marknader.

En överväldigande majoritet väljer våra räntefria betala senare-produkter. Och detta är en global trend. Över 98 procent av Klarnas globala transaktioner är räntefria, skriver Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, i rapporten.

Men samtidigt som som tillväxten uppgick till 40 procent och steg från 4,5 till 6,3 miljarder kronor under det första halvåret, så gick rörelseresultatet i motsatt riktning. Där noterar man en förlust på 1,7 miljarder kronor. Att jämföra med minus 690 miljoner under samma period 2020. Den totala försäljningsvolymen, betalningar som sker via Klarna, ska dock ha ökat från 22 till 39 miljarder dollar.

Kreditförlusterna ökade också från 1,2 till 1,8 miljarder kronor. Men det ska vara i linje med förväntningarna, meddelar bolaget.

Klarna har även lyckats locka 50 procent fler användare till appen jämfört med samma period förra året. Totalt har man i dag 18 miljoner aktiva användare globalt där. Noterbart är också att antalet anställda ökat kraftigt, nämligen från 3 020 till 4 122 stycken.

Rejäl ökning i USA

Samtidigt verkar jättesatsningen på USA ha burit frukt. Inte nog med att man nu har 20 miljoner användare i landet. Den totala försäljningsvolymen har även skjutit i höjden ordentligt.

Tillväxt på alla nyckelmarknader globalt, med en fortsatt stark utveckling i USA där total försäljningsvolym ökade med 311 procent under första halvåret 2021 baserat på ökningen i antalet konsumenter, skriver man.

Dela artikeln: