ANNONS

De vill slänga ut Dollarstore - nu överklagas beslutet

OBS! Butiken på bilden har inget med tvisten att göra

Infekterad tvist mellan fastighetsägaren och kommunen.

ANNONS

Dollarstore befinner sig mitt i en långvarig tvist med Halmstad kommun. Bakgrunden är att det bygglov som utfärdades till fastighetsägaren byggde på att lokalens ändamål var industri, något som senare ändrades till detaljhandel. En ändring som gjorde att kommunen då sa nej istället.

Trots tvisten mellan kommunen och fastighetsägaren öppnade Dollarstore sin butik under förra året. Fastighetsägaren fick omedelbart en sanktionsavgift på drygt en halv miljon kronor. Och nu har kommunen fått nog, rapporterar Hallandsposten.

De har nu avslagit bygglovet för fastigheten, vilket överklagats av fastighetsägaren. Lågpriskedjan får nu vänta på att processen har sin gång, men faller den inte väl ut för dem kommer de att tvingas lämna lokalerna. Och någon plan b finns ännu inte på plats.

Vi sitter still i båten och tar det lugnt. Kunderna verkar gilla oss och personalen mår bra så vi avvaktar och håller tummarna för att detta löser sig till slut, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore, till tidningen.

LÄS ÄVEN: Dollarstore i storbråk med kommun – ”pinsamt hanterat”

Nils Lund
nils@ehandel.se