ANNONS

E-handlaren gör kostymer till Game of Thrones och Vikings - köps upp

Lars Wingefors, vd på Embracer Group, och grundarna bakom Grimfrost

"De är riktiga entreprenörer".

ANNONS

Den svenska e-handeln Grimfrost har gjort succé i det tysta. De har specialiserat sig på vikingrelaterade produkter och levererar även kostymer till TV- och filmproduktioner som Game of Thrones och Vikings, samt reproduktioner för muséer.

E-handeln omsatte drygt 60 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 5,5 miljoner kronor förra året. Faktum är att man vuxit stadigt och lönsamt länge. Nu får man dessutom en ny och kanske lite oväntad ägare. Den svenskgrundade speljätten Embracer Group förvärvar nämligen 70 procent av koncernbolaget Varyag Group.

Grimfrost-teamet är inte bara passionerade utan också kunniga om vår historia - de är också riktiga entreprenörer som har tagit bolaget till en marknadsledande position inom en nisch som är populärare än någonsin. Förvärvet öppnar upp för internt samarbete kring Vikinga-baserade spel inom koncernen, säger Lars Wingefors, grundare och vd på Embracer Group, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Förutom att Grimfrost är en ledande, växande och vinstgivande verksamhet, kommer förvärvet också att bidra med djup kunskap om hur man bygger en global e-handel och produktverksamhet kring ett varumärke. Dessutom är Grimfrost beläget i Embracers hemmakvarter, i Värmland, något som adderar till vår växande grupp av svenskbaserade företag.

Grimfrost grundades 2014 och har i dag vuxit till en stark aktör. Den största marknaden är USA, där runt 60 procent av försäljningen sker. Det finns också en stor uppslutning kring varumärket och Grimfrost har lyckats locka över en miljon följare på Facebook.

Arvet och den långa traditionen av kunskap, integritet och service har varit vår vision med Grimfrost och vi är spända över att gå samman med Embracer för att kunna växa verksamheten och communityn" säger Ismo Arvenhav, grundare och vd på Grimfrost.

Totalt presenterade Embracer Group under torsdagen hela åtta förvärv, som tillsammans ska ha gått på runt 5 miljarder kronor. Den exakta köpeskillingen för Varyag Group har dock parterna valt att inte offentliggöra.

Nils Lund
nils@ehandel.se