ANNONS

Stiltje i hemmafixarkedjans butiker - e-handeln vägrade stanna upp

Kristofer Tonström, vd och koncernchef

"Samma nivĂ¥ som rekordmĂ¥naden juni 2020".

ANNONS

Clas Ohlson rapporterar idag siffrorna för juni mĂ¥nad 2021. Den organiska försäljningen ska ha stĂ¥tt stilla jämfört med samma period i fjol. Omsättningen under juni landade i alla fall pĂ¥ 714 miljoner kronor. Den totala försäljningen under maj-juni minskade dock med en procent till 1,32 miljarder kronor.

Tack vare det ökade kundflödet till butik och ett kunderbjudande som varit mycket uppskattat i perioden lyckades vi Ă¥stadkomma en försäljning pĂ¥ samma nivĂ¥ som rekordmĂ¥naden juni 2020, säger vd Kristofer Tonström i samband med siffrorna.

Trots att online ökade med 71 procent under juni förra Ă¥ret sĂ¥ stod inte e-handeln stilla i Ă¥r. Clas Ohlson rapporterar nämligen att online ökade med hela 20 procent till totalt 82 miljoner kronor under juni 2021.

Vi fortsätter att förbereda oss för en höst med mer normala kundflöden till vĂ¥ra butiker i takt med att restriktionerna lättar. Glädjande är att vi redan nu börjar se en vändning i trafik och försäljning i flera av de butiker i Sverige och Finland som drabbats hĂ¥rdast under pandemin. Norge, som efter mĂ¥nader av pĂ¥verkan frĂ¥n nedstängda butiker, gĂ¥r Ă¥ter starkt och nĂ¥r nästan upp till den exceptionellt höga försäljningen frĂ¥n förra Ă¥rets juni mĂ¥nad, säger Kristofer Tonström.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se