ANNONS

Bonus efter corona - anställda får dela på 70 miljoner

Carina Almquist

"Formar bolaget".

ANNONS

Det internationella företaget Zeppelin, återförsäljaren av Caterpillar-maskiner, firar mycket lyckade affärer under pandemin med att dela ut en bouns till alla anställda. Mer exakt får 10 000 medarbetare världen över dela på cirka 70 miljoner kronor, vilket motsvarar 7000 kronor per medarbetare.

LÄS ÄVEN: Jysk bjuder på vinsten – anställda får 88 000 kronor var i bonus

Det här är ett sätt för Zeppelin att dela med sig av sin uppskattning till alla medarbetare som målmedvetet strävat under den här perioden och bidragit till det goda resultatet, säger Carina Almquist, HR-chef på Zeppelin Sverige, i ett pressmeddelande, och tillägger:

Att Zeppelin delar ut bonusen bygger på företagets grundvärderingar ”We are Zeppelin”. Zeppelin är mån om sina medarbetare och ser varje individs värde. Företagets inställning är att vi formar bolaget och verksamheten tillsammans,.

Under 2020 förvärvade bolaget verksamheten i Sverige, Danmark och Grönland och integrationen har gått "enligt förväntan", vilket gjorde det möjligt för koncernen att öka försäljningsvolymen trots den tuffa tiden.

Zeppelin-koncernens omsättning landade på 3,3 miljoner euro, cirka 33,4 miljoner kronor, under 2020. Samtidigt ökade rörelseresultatet (EBITDA) från tidigare 376 miljoner euro, till 394 miljoner euro i fjol. Men i Norden omsatte bolaget hela 258 miljoner euro, alltså runt 2,6 miljarder kronor.

Resultatet visar på våra medarbetares engagemang. Vi har kunnat skapa trygga arbetsplatser, hittat nya arbetssätt, hanterat den oro som funnits i samhället och samtidigt fortsätta leveranserna till våra kunder och bibehålla en lönsamhet, vilket är imponerande, säger Carina Almquist.

Izabella Borowska
izabella@ehandel.se