ANNONS

Jetshops nya JetBILL skall ta fakturan till en ny nivÄ

Jetshops nya JetBILL skall ta fakturan till en ny nivÄ

E-handelsleverantören Jetshop meddelar att de lanserar en egen fakturatjÀnst vid namn JetBILL. Det ska vara en komplett fakturatjÀnst som skall förenkla e-handlarnas administration men Àven genererar merförsÀljning. Tillsammans med Jetshops kassa, Jetshop Checkout, ska den erbjuda e-handlarna en mer personaliserad faktura.

ANNONS

Jetshop har lanserat en egen e-handelskassa vid namn Jetshop Checkout (JCO) och följer nu upp med sin egen fakturatjÀnst, JetBILL. Bortsett ifrÄn att vara en fullstÀndig fakturatjÀnst, med kreditkontroll och allt som hör till, skall den Àven bjuda pÄ merförsÀljning.

– JetBILL Ă€r en smart, snabb, sĂ€ker och enkel fakturatjĂ€nst för e-handlaren. Med den nya fakturatjĂ€nsten frĂ„n Jetshop fĂ„r handlaren kontroll över relationen med slutkonsumenten och möjlighet att anvĂ€nda fakturan till merförsĂ€ljning, sĂ€ger Jetshops vd Christian Zanders.

En smart faktura

MerförsÀljningen ska komma via personaliserade erbjudanden som automatiskt skall genereras och lÀggas till pÄ fakturan.

– VĂ„r rekommendationsmotor Releware skapar unika möjligheter till personaliserade erbjudanden pĂ„ fakturan baserat konsumentens tidigare köp- och surfbeteende samt intressen. Jetshop Checkout och JetBILL tillsammans med Releware ger oss nya möjligheter att leverera fakturatjĂ€nster med inbyggd artificiell intelligens, sĂ€ger Christian Zanders.

Din egen faktura

Jetshop lÀgger uppenbarligen stor vikt vid denna nya funktion med personliga erbjudanden. De trycker Àven pÄ hur e-handlaren har sitt eget varumÀrke pÄ fakturan och kunden har dÀrmed bara en enda relation, med dig som handlare.

– TjĂ€nsten skapar helt nya möjligheter för handlaren att vĂ„rda relationen och utveckla merförsĂ€ljning. MĂ„nga av vĂ„ra kunder ser fakturan som en vĂ€rdefull kontaktyta och har efterfrĂ„gat möjligheten att anvĂ€nda fakturan i sin marknads-kommunikation. Med JetBILL och Jetshop Checkout kan handlaren arbeta med erbjudanden och kampanjer hela vĂ€gen frĂ„n avslutet i butiken till fakturan, sĂ€ger Christian Zanders.

JetBILL skall vara integrerad i Jetshops kassa, Jetshop Checkout, och inkluderar hela fakturaprocessen. SjÀlva riskanalysen ska Decidas Info AB stÄ för, ett partnerföretag till Jetshop som skall vara en etablerad leverantör till postorder och e-handelsföretag. Det Àr dock inte automatiskt att Jetshop tar risken:

– Det hĂ€r Ă€r en helt ny tjĂ€nst pĂ„ marknaden. Vi ger vĂ„r kund möjlighet att styra sin riskprofil. I sĂ€kraste nivĂ„n tar vi risken. Men eftersom faktura som betalmetod blir allt mer uppskattad av oss som konsumenter, tror vi att handlaren har stor intjĂ€ning pĂ„ att optimera sin egen kreditmall. En flexibel modell som gör det möjligt för vĂ„r kund att hitta en riskprofil som skapar förutsĂ€ttningar för lönsamma kundrelationer, berĂ€ttar Christian.

Inte bara för Jetshopkunder

Denna satsning kring Jetshop Checkout och JetBILL ska inte endast riktas till Jetshops egna kunder. Utan kassan med fakturatjÀnst skall ocksÄ erbjudas till andra plattformar.

Öppna plattformar (open source) ser Jetshop som en speciellt intressant mĂ„lgrupp för deras nya betallösning. För att fĂ„ med de personliga erbjudandena mĂ„ste man dock implementera rekommendationsmotorn Releware. Kassan sĂ€gs vara lĂ€tt att integrera oavsett plattform och som exempel kör VisitStockholm med Jetshop Checkout pĂ„ ett Episerver-system.

Andra betalleverantörer som till exempel Svea och Klarna fÄr alltsÄ en ny konkurrent i Jetshop. Klarna sÀgs dock fortfarande vara en mycket viktig partner och deras fakturatjÀnst erbjuds fortsatt som en av huvudtjÀnsterna i Jetshops kassa. Mer konkurrens pÄ marknaden Àr dock sÀllan fel och det ska bli intressant att se hur JetBILL tas emot av e-handlarna. Vad tjÀnsten kommer kosta vet vi inte men det skall tydligen handla om en "mycket lÄg kostnad".

En butik som testkört JetBILL och dÀrmed ocksÄ Jetshop Checkout Àr Ungcancers nÀtbutik, dÀr ni alltsÄ kan se hur tjÀnsten anvÀnds. Mer information finns Àven hÀr hos Jetshop.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se