ANNONS

Conrad vänder till vinst i Sverige: “Bästa resultatet sedan 2005”

Conrad går B2B: "Nu ändrar vi fokus till företagskunder"
Jacob Romberg, Director of Marketing and Operations
Foto: Conrad

184 miljoner kronor med lönsamhet.

ANNONS

Den tyska elektronikjätten Conrad har kämpat med den svenska marknaden sedan 2005. Omsättningen har sakta men säkert ökat de senaste åren men det har varit mest röda siffror på sista raden sedan starten.

2019 sjönk även omsättning mot året innan och man meddelade under det året att man skulle byta fokus till företagskunder, även om det fortfarande går bra att beställa som privatkund på Conrad.se.

LÄS ÄVEN: Conrad går B2B: ”Nu ändrar vi fokus till företagskunder”

Nu meddelar Conrad att man gjort sitt bästa resultat någonsin sedan starten 2005.

Sammanlagt går Sverige och Danmark plus åtta miljoner kronor, med en total omsättning på 184 miljoner kronor. Resultatet är en avsevärd ökning gentemot tidigare år och det bästa som elektronikföretaget haft sedan dess etablering i Sverige 2005 och Danmark 2012, rapporterar Conrad i samband med fjolårets siffror.

"Lyckats växa i en svår tid"

Den ökade satsningen på B2B sägs även vara “en stor anledning" till fjolårets framgångsrika resultat.

Vi är otroligt stolta över att vi har lyckats växa i en svår tid. Vi har investerat mycket i vår nya Sourcing Platform där man enkelt och snabbt hittar produkter, tjänster eller individuella lösningar, vilket gör att det känns extra roligt att vårt hårda arbete nu har genererat goda resultat, säger Jacob Romberg, operativ chef på Conrad Skandinavien.

Conrad rapporterar också att 2021 även det bjudit på en positiv utveckling och företaget fortsätter nu sitt fokus på B2B.

Målet är att fortsätta med vår strategi, vi kommer att fortsätta erbjuda service, elektronik och komponenter till företag i Skandinavien på en hög nivå. Sedan hoppas vi naturligtvis att vi ska lyckas nå ännu bättre resultat i år och än så länge är vi en god bit på vägen, avslutar Jacob Romberg.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se