Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

Ny produkt tog hans e-handel till 19 miljoner: "Positivt med kriser"

Puia Shamsossadati, grundare och vd pรฅ Golden Concept
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Ska nรฅ 70 miljoner i รฅr.

ANNONS

Efter en stark start pรฅ fรถrra รฅret pรฅverkades Golden Concept som sรฅ mรฅnga andra av coronapandemin och allt fรถrรคndrades mer eller mindre รถver en natt. Fรถretagets exklusiva mobilskal var plรถtsligt inte lika eftertraktade och fรถrsรคljningen drabbades negativt.

Problemet var att mรฅnga รฅterfรถrsรคljare fick hรฅlla stรคngt vilket ledde till att de fick avboka sina bestรคllningar, sรคger Puia Shamsossadati, vd och grundare pรฅ Golden Concept, till Ehandel.

ร–kade med 800 procent i Q1

Ambitionen var dรฅ att nรฅ upp i ungefรคr 12 miljoner i omsรคttning fรถr helรฅret, det vill sรคga lika mycket som รฅret innan. Men kort dรคrpรฅ tog situationen en vรคndning.

Lร„S ร„VEN: Miljonplanen stoppades av corona: "Inget man egentligen mรฅste ha"

Lรถsningen fรถr det Malmรถbaserade fรถretaget blev nรคmligen att lรคgga framfรถr allt sommaren pรฅ att utveckla nya produkter. Fรถretaget lanserade olika typer av accessoarer, solglasรถgon och skor, men tog ocksรฅ fram en helt ny produkt - nรคmligen exklusiva skal till Apple Watch-klockor. Den som ville kunde plรถtsligt forma om den ganska sportiga klockmodellen till en mer dressad variant i schweizisk stil. Kostnad? Mellan 600 och 2000 dollar per skal.

Vissa produkter gick okej, vissa gick bra men skalen till Apple Watch gick riktigt bra.

Klockskalen sรฅlde efter ett tag till och med bรคttre รคn mobilskalen och fรถrsรคljningen tog fart igen, trots pandemin. Fรถr helรฅret 2020 omsatte Golden Concept 19 miljoner. Och framgรฅngarna har fortsatt under 2021. Under det fรถrsta kvartalet omsatte fรถretaget 20 miljoner kronor, vilket รคr en รถkning pรฅ 800 procent mot samma mรฅnader fรถrra รฅret och mer รคn under hela 2020.

Totalt รคr vi uppe i nรคstan en miljon fรถljare och vi har vรคldigt lojala fans. De tycker om vรฅra produkter nรคstan oavsett vad det รคr.

Inlรคgg leder till kรถp

Puia driver sedan tidigare Instagramkontot This is a mans world, som nu รคr uppe i 1,7 miljoner fรถljare. Han รคr inte sรฅ aktiv dรคr lรคngre men berรคttar att det drog till sig mรฅnga kรคndisar nรคr det var nytt, nรฅgot som sรฅ smรฅningom gav ringar pรฅ vattnet. ร„ven Golden Concept รคr till stor del byggt pรฅ Instagram-marknadsfรถring och mรฅnga fรถljare har hรคngt med lรคnge.

Om du har fรถljare som aktivt har valt att fรถlja dig kan du bygga en stor affรคr runt det. Lรคgger vi ut en bild nu, oavsett om det รคr pรฅ en ny eller gammal produkt, รคr det sรฅ gott som alltid tre till fyra personer som gรฅr in och kรถper den direkt.

Hur gรฅr det med lรถnsamheten?

Siffrorna รคr inte helt klara men vi kommer att gรถra en vinst fรถr 2020 pรฅ mellan en och tvรฅ miljoner.

I รฅr รคr mรฅlet att nรฅ 70 miljoner i omsรคttning samtidigt som resultatet ska fortsรคtta att รถka. Och Puia Shamsossadati รคr nรถjd med att ha lyckats vรคnda den tuffa tiden till nรฅgot positivt.

Det รคr jรคtteroligt. Jag tror ocksรฅ att det kan vara positivt med kriser fรถr dรฅ tvingas man ta ett steg tillbaka. Ibland behรถver man ha det lite svรฅrt fรถr att lyckas gรถra bรคttre ifrรฅn sig, avslutar han.

Dela artikeln: