ANNONS

eBay köper en tysk Klarna

eBay köper en tysk Klarna
ANNONS

TechCrunch meddelade igår att e-handelsjätten eBay köper upp ett tyskt företag vid namn BillSafe. Detta företag verkar erbjuda samma tjänst som Klarna, dvs att låta folk betala via faktura efter de fått sina varor.

Det är eBays dotterbolag PayPal som står för uppköpet och de har tidigare investerat i BillSafe men köper nu alltså hela bolaget. Ebay meddelar samtidigt att de inte förväntar sig att detta uppköp skall påverka deras finansiella prognos. BillSafe startades 2006 och skall idag ha över 15 miljoner kunder i Tyskland. PayPal säger även att fakturabetalningar redan är den mest populära betalmetoden i Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna.

Det ska bli mycket intressant att se vad eBay gör med denna nyförvärvade betaltjänst. Vi vet redan hur bra det går för Klarna som i tisdags passerade trettio miljoner transaktioner. I fall att BillSafe visar sig vara en lika smidig tjänst, och om eBay säljer in den tillsammans med PayPal, kan förmodligen Klarna ha en riktig konkurrent på halsen.

Källa: techcrunch

Relaterade nyheter:
Klarna tar in 1 miljard i nytt kapital, nästa steg världen

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se