ANNONS

Efter miljardköpet: BHG Group får ny operativ chef

Mikael Hagman

Mikael Olander lämnar rollen.

ANNONS

BHG Group, som nyligen lade vantarna på Nordic Nest för 1,6 miljarder kronor, gör nu flera förändringar i ledningen. Mikael Hagman, tidigare vd på MediaMarkt och grundare av Vitvaruexperten.com, kliver nu in i rollen som operativ chef för BHG Group.

LÄS ÄVEN: BHG köper Nordic Nest för 1,6 miljarder – ”passformen är perfekt”

Mikael Hagman har varit en del av koncernen sedan Vitvaruexperten förvärvades 2017.

Jag är mycket glad över att Mikael Hagman accepterat att efter tre år med BHG nu ta nästa steg för att bidra på koncernnivå. Mikael har omfattande erfarenhet från ledande befattningar inom retail och onlinehandel i Norden, djup förståelse för rollen som företagsbyggare av onlineverksamheter och kommer spela en viktig roll i vår fortsatta utveckling, säger BHG:s vd och koncernchef Adam Schatz i ett pressmeddelande.

Mikael Olander som innehaft positionen COO kommer att fortsätta som kommersiell chef, Head of Commercial, inom BHG Group.

Mikaels Olanders nya roll är central för koncernens fortsatta utveckling. Han kommer driva arbetet med att bibehålla och stärka BHG:s framgångsrika, entreprenöriella kultur, snabba och datadrivna beslutsfattande och resultatorienterade fokus. Jag kan inte tänka mig en bättre person än Mikael i rollen att driva vårt kommersiella fokus och i nära samarbete med mig utveckla och fostra framtida ledare inom organisationen, säger Adam Schatz.

LÄS ÄVEN: Svenska byggjätten ökar igen – nuddar vid 2,3 miljarder

Kimmo Lahteenmaki, som varit vd för BHG Finland sedan 2014, har samtidigt utsetts till chef för DIY-segmentet. Christian Eriksson, chef för BHG-ägda Home Furnishing Nordic, har också utsetts till chef för segmentet Heminredning.

Kimmo Lahteenmaki och Christian Eriksson har under BHG:s tillväxtresa spelat centrala roller för att utveckla verksamheten, uppvisat ett starkt ledarskap och åstadkommit stora kommersiella framgångar, säger Adam Schatz.

 

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se