Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

Nytt releasefiasko - e-handlarna fick inga produkter

E-handlarna och konsumenterna รคr inte glada รถver lanseringen
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

"Tyvรคrr har vi inte fรฅtt ett enda kort".

ANNONS

Under gรฅrdagen slรคpptes de senaste grafikkortsmodellerna frรฅn AMD, Radeon RX 6800 och 6800XT i handeln. Eller sรฅ var i alla fall tanken. De som laddade fรถr att รคntligen fรฅ uppgradera PC:n med ett sprillans nytt grafikkort i vรคrstingklassen fick vรคnda tillbaka besvikna.

De svenska e-handlarna verkar nรคmligen ha blivit utan, i alla fall de allra flesta.

Det visar sig tyvรคrr att tillgรฅngen av dessa รคr vรคldigt, vรคldigt lรฅg, och som det ser ut i skrivande stund kommer vi dessvรคrre inte ha nรฅgra i lager alls idag. I den nรคrmsta framtiden kommer vi รคven att fรฅ in extremt fรฅ av korten och vi har heller inget exakt datum nรคr vi kan fรถrvรคnta oss att de rullar in. Detta beror pรฅ en tillverkningstakt som รคven den รคr lรฅg pรฅ grund av den rรฅdande situation i vรคrlden, skriver Webhallen i ett uttalande.

Inte heller Inet har fรฅtt nรฅgra modeller frรฅn tredjepartstillverkarna och flaggar fรถr lรฅnga vรคntetider.

Tyvรคrr har vi inte fรฅtt ett enda kort till release och efter att ha pratat med alla vรฅra tillverkare, distributรถrer och AMD sjรคlva ser det ut som att det inte kommer komma fler รคn nรฅgra enstaka exemplar i รฅr. Dรคrfรถr vill vi vara vรคldigt tydliga med att vรคntetiden pรฅ de nya korten kommer vara lรฅng. Hur lรฅng vรฅgar vi รคnnu inte sรคga, men รคven de som kniper de fรถrsta fรถrbokningsplatserna behรถver vara instรคllda pรฅ att vรคnta en bit in pรฅ nรคsta รฅr.

Vi tycker sjรคlva det hรคr รคr fruktansvรคrt trรฅkigt och hoppas att de lyckas fรฅ upp produktionstakten sรฅ snart som mรถjligt.

"Extremt lรฅg"

Nu frรฅgar sig flera anvรคndare om tillverkarna inte borde ha vรคntat med att slรคppa nya modeller i handeln innan man hade tillverkat tillrรคckligt med enheter.

Man minns ju nรคr en release faktiskt innebar att produkten gick att kรถpa, till och med i butik, skriver en anvรคndare pรฅ Facebook.

Flera kunder vรคljer ocksรฅ att hylla e-handlarna fรถr att de รถppet och tydligt informerar om situationen och vad som รคr att vรคnta. Och ilskan i kommentarsfรคlten riktas istรคllet mot tillverkarna istรคllet fรถr e-handlarna. En av de som fick ett fรฅtal kort att sรคlja pรฅ release var Komplett. De tog dock slut i ett nafs och de som blev utan kan, hรถr och hรคpna, rรคkna med att fรฅ vรคnta lรคnge. Vรคldigt lรคnge.

Dessvรคrre visar sig tillgรฅngen vara extremt lรฅg och vi har endast fรฅtt ett fรฅtal kort frรฅn tillverkarna. Som det ser ut nu รคr tillverkningstakten hos ASUS, MSI, Sapphire och alla andra partnertillverkare, vรคldigt lรฅg och vรคntetiden spรฅs bli lรฅng, skriver man pรฅ sin hemsida.

Dela artikeln: