ANNONS

E-handeln via EU-pallar fortsÀtter - fas tvÄ inleds

E-handeln via EU-pallar fortsÀtter - fas tvÄ inleds
Pallar och QR-koder Àr framtidens handel?

"I grunden gifter vi samman e-handeln med fysisk handel".

ANNONS

För snart tvÄ mÄnader sedan sÄ lanserade teknikföretaget LogTrade, tillsammans med fastighetsbolaget Lundbergs och trÀdgÄrdshandeln Weibulls, vÀrldens minsta obemannade butik.

LÄS ÄVEN: BĂ€ttre Ă€n e-handel: "VĂ€rldens minsta obemannade butik"

Det handlar om en "smart pall" som kan placeras ut varsomhelst och som förbipasserande konsumenter kan plocka och köpa varor ifrÄn med mobiltelefonen.

Nu meddelar LogTrade och Weibulls att man inlett steg tvĂ„ i resan kring den smarta pallen. FrĂ„n och med i slutet av förra veckan kan boende i villaomrĂ„det SvĂ€rtinge Skogsbacke, utanför Norrköping, shoppa frĂ„n en “kvarters-pall”.

"VĂ€rldens minsta butikshubbar"

Återigen handlar det om tillbehör till trĂ€dgĂ„rden och kvarterspallarna, som tituleras vĂ€rldens minsta butikshubbar, ska bland annat erbjuda planteringsjord, dressjord, naturgödsel och tĂ€ckbark.

- Vi ser till att produkterna finns pÄ plats och fylls pÄ i takt med att det tar slut. Detta Àr ett sÀtt att föregÄ slutkonsumenten och bli mycket tillgÀngligare, sÀger Jonas Wallin, försÀljningschef pÄ Econova som stÄr bakom Weibulls, i ett pressmeddelande.

"Skapar totalt platsoberoende"

Ett antal fristÄende pallar har stÀllts ut i villaomrÄdet och den som vill köpa nÄgot frÄn pallarna skannar produktens QR-kod och följer sedan instruktionerna för betalning.

- I grunden gifter vi samman e-handeln med fysisk handel pÄ ett sÀtt som skapar totalt platsoberoende. Pallen blir bÄde en pop-up-butik, ett lager och en utlÀmningsplats.

Att sÀlja trÀdgÄrdsprodukter ska dock bara vara ett första test av tekniken.

- En stor del av dessa initiala testförsÀljningar handlar om att förstÄ hur mÀnniskor tar till sig tekniken och konceptet, förklarar Jonas Wallin.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se