ANNONS

Outnorth dubblar lagret: "Beklagar att medarbetare pÄverkas"

Harald Ennen, vd för Outnorth

"Har blivit allt mer pÄtagligt".

ANNONS

Den nordiska outdoor-jÀtten Outnorth har haft en imponerade tillvÀxt under de senaste Ären. I fjol ökade omsÀttningen med 33 procent och landade pÄ 711 miljoner kronor samtidigt som man vÀnde resultatet till vinst. Nu berÀttar företaget att den starka tillvÀxttakten har fortsatt Àven i Är. Företaget avslöjar dock inte nÄgra siffror men konstaterar att försÀljningen har hittills varit "rekordstark".

LÄS ÄVEN: PatronerOla lĂ€mnar Outnorth – ”Har varit tre skitbra Ă„r”

I samband med den ökade försÀljningen ökar Àven kraven pÄ att kunna leverera större kvantiteter pÄ lika kort tid. DÀrför kommer Outnorth snart att flytta frÄn de nuvarande lagerlokalerna i VÀxjö till nya, dubbelt sÄ stora, lokaler i Göteborg.

Vi befinner oss i en vÀldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer pÄtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsÀttningar för att möta den vÀxande efterfrÄgan och fÄr samtidigt en mer effektiv, lÄngsiktig och miljömÀssigt hÄllbar lösning för vÄra leveranser och vÄr lagerhÄllning, sÀger Harald Ennen, vd för Outnorth, i ett pressmeddelande.

Det nya logistikcentret har en yta om 19 000 kvadratmeter och ligger i Hisingen Logistikpark och kommer att serva kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Inflyttningen berÀknas ske i april nÀsta Är.

Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vÄr fortsatta tillvÀxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg fÄr vi optimala möjligheter att ytterligare förbÀttra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av nÀrheten till vÄra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, sÀger Harald Ennen.

Företaget avslöjar inte vad som kommer att hÀnda med lagerpersonalen i samband med flytten, men skriver att man har "inlett fackliga förhandlingar gÀllande de tjÀnster som pÄverkas".

Outnorths huvudkontor och den fysiska butiken i VÀxjö kommer dock inte att fÄ hÀnga med till Göteborg, dÀremot kommer företaget att flytta in i en ny fastighet i VÀxjö i november.

Jag Àr glad över att VÀxjö Àr och förblir hjÀrtat i vÄr verksamhet, men beklagar samtidigt att flera duktiga och uppskattade medarbetare dessvÀrre pÄverkas av flytten till Göteborg, sÀger Harald Ennen.

Izabella Borowska
izabella@ehandel.se