ANNONS

32 butiker och 120 anställda - svenska modeföretaget i konkurs

Christian Andersch har utsetts till konkursförvaltare för modekedjan Rabalder
Foto: Facebook/RabalderSweden

"Det går inte att driva verksamheten längre".

ANNONS

Kompott Mode AB, mer känt som modeföretaget Rabalder, har försatts i konkurs av Alingsås tingsrätt. Ansökan kom in i onsdags efter att företaget hamnat på obestånd. I sin konkursansökan skriver Kompott Mode att företaget har “drabbats hårt” av både den växande digitala handeln och av effekterna av den pågående coronapandemin.

Bolaget kommer därmed inte att kunna betala sina skulder i takt med att de förfaller till betalning, skriver företaget i sin ansökan.

Varit lönsamt i flera år

Kompott Mode har drivit varumärket Rabalder i 22 år. Av konkursansökan att döma har företaget i dag 32 butiker från Umeå i norr till Malmö i söder. Dessutom driver företaget den egna e-handeln Rabalder.se. Bolaget har i dag 120 anställda runt om i landet.

Rabalder har de senaste åren haft en omsättning som legat stabilt på mellan 70 och 80 miljoner kronor och dessutom har företaget varit lönsamt. Nu uppgår skulderna till cirka 14 miljoner kronor, varav de största posterna är skatteinbetalningar till staten och löner till de anställda, enligt konkursförvaltaren Christian Andersch.

Det här är i grunden ett stabilt bolag men sedan coronapandemin kom har köpmönstret förändrats. Det har varit en smärre katastrof för många som säljer kläder och det här företaget är inte undantaget. Nu har man fått konstatera att det inte går att driva verksamheten i det här bolaget längre, säger han till Ehandel.

Köpare kan ta över delar av bolaget

Enligt Christian Andersch pågår just nu diskussioner med Kompott Modes gamla ägare om att ta över delar av verksamheten.

Vad händer annars med de anställda och butikerna?

Ifall verksamheten läggs ner så kommer alla att bli av med jobbet och butikerna kommer att få stängas, men om det går att överlåta delar av verksamheten så kan en del få vara kvar.

Är det din bedömning att det alltså är delar av verksamheten som i så fall går att rädda?

Ja, så är det nog. Det är det mest realistiska om det nu går att rädda något överhuvudtaget. Det får vi se.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se