ANNONS

Branschorganisationen mycket orolig över Sveriges Amazon-kärlek

Niels Ralund, vd för FDIH

Vi rullar ut röda mattan.

ANNONS

Niels Ralund, vd för den danska branschorganisationen FDIH, är mycket oroad över hur Amazon mottagits i grannlandet, alltså här i Sverige. Han menar på att politiker i Sverige aktivt jobbar för att dra till sig företag som Amazon, trots deras i många fall ifrågasatta verksamheter.

Det är förvånande - och inte minst oroande - att svenska politiker tydligen har rullat ut den röda mattan för Amazon och andra kontroversiella amerikanska företag, säger Niels Ralund i ett uttalande.

FDIH pekar bland annat på Aftonbladets undersökning där Facebook fått stora skattelättnader i utbyte mot att företaget skapar nya jobb, vilket dock lett till väldigt få arbetstillfällen i relation till skattebortfallet.

Jag har tidigare sagt att Amazon är välkommen till Danmark, men om danska politiker rullar ut den röda mattan för Mr. Bezos och ger den amerikanska jätten gynnsamma och konkurrensförvrängande förhållanden, då kommer jag att sätta eld på mitt glesa hår, säger Niels Ralund.

Niels Ralund hoppas nu att danska politiker är “mer förnuftiga” och inte lika lättpåverkade, för att säkra danskt näringsliv och danska jobb.

LÄS ÄVEN: Jättarna vill slå sig ihop och bli störst i landet

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se