ANNONS

Tar in 375 miljoner - siktar pÄ 400 nyanstÀllningar

Swappies grundare, Jiri Heinonen och Sami Marttinen

"Sett en otrolig efterfrÄgan".

ANNONS

SnabbvÀxaren Swappie, som köper, renoverar och sÀljer begagnade iPhones, tar in 375 miljoner kronor i en investeringsrunda för att expandera i Europa. Det meddelar bolaget i dag.
Finansieringen Àr tÀnkt att pÄskynda teamets tillvÀxt, som sedan 2017 gÄtt frÄn tvÄ till dagens över 260 anstÀllda. Nu Àr planen att anstÀlla ytterligare 400 personer över hela Europa.

Vi har redan sett en otrolig efterfrÄgan pÄ renoverade telefoner och vi Àr vÀldigt glada över att tillkÀnnage dagens investering. Det innebÀr att vi kan pÄskynda vÄr internationella expansion och etablera den cirkulÀra smartphonekonomin i hela Europa, sÀger Sami Marttinen, VD och medgrundare pÄ Swappie, i ett pressmeddelande.

I investeringsrundan deltog TESI, samt de befintliga investerarna Inventure, Lifline Ventures och Reaktor Ventures.

Vi tror att det finns en enorm tillvÀxtmöjlighet för Swappie. Smartphone-marknaden i Europa Àr vÀrd över 100 miljarder euro, medan anvÀnda och renoverade telefoner bara utgör drygt 10 procent av marknaden. Endast en av fyra telefoner sÀljs idag pÄ nytt. Genom Swappies snabba tillvÀxt har de lyckats bevisa inte bara förmÄgan att vÀxa marknadsandelar pÄ marknaden för renoverade telefoner, utan ocksÄ att de lyckats utöka marknaden i stort, sÀger Tony Nysten, Investment Manager pÄ TESI.

LÄS ÄVEN: Fler vill ha begagnade Iphones – försĂ€ljningen ökar 25 procent

Nils Lund
nils@ehandel.se