ANNONS

Willys låter kunderna hämta maten på bensinmacken

"Vi vill testa nya sätt".

ANNONS

Pandemins intåg har inneburit nya köpbeteenden bland konsumenterna. Dagligvaruhandeln har alltmer flyttat ut online och efterfrågan på click & collect-erbjudandet har skjutit i höjden och ökat med 188 procent, enligt Dagligvaruindex.

Den efterfrågan försöker nu Willys möta och lanserar Hämta-stationer på fyra Circle K i Stockholmsområdet, närmare bestämt i Bandhagen, Frescati, Märsta och Tumba. Kunden kommer där att kunna hämta ut sina matkassar ur kyl- och frysskåp med hjälp av en kod.

Vi vill testa nya sätt att göra det möjligt för fler att e-handla mat. Samtidigt som man hämtar sina matkassar kan man passa på att tanka, tvätta bilen eller köpa något gott att äta. Det tror vi kan underlätta i vardagspusslet, säger Thomas Evertsson, vd på Willys, i ett pressmeddelande.

Enligt en färsk Sifo-undersökning, som gjorts på uppdrag av Willys, uppger 10 procent av kunderna att de handlar mer mat på nätet i dag, efter att Covid-19 bröt ut. Dessutom svarar en av tio att de kommer att fortsätta att handla mat på nätet i större usträckning.

LÄS ÄVEN: Kjell & Company flyttar in på bensinmackar: ”Ännu ett koncept”

Nils Lund
nils@ehandel.se