ANNONS

Efter "blodbadet" - anrika kedjan lever vidare

Han tar över.

ANNONS

Efter den uppmärksammade konkursen i inledningen av året står det nu klart att Thernlund trots allt kommer att leva vidare. Modekedjan har hamnat i nya händer, närmare bestämt Jan Thorstenssons. Han driver sedan tidigare tre Johnells-butiker i Stockholm.

Av de sex butiker som fanns kvar i samband med konkursen räknar den nya ägaren med att öppna två inledningsvis, en i Nacka Forum och en i Täby Centrum. Och de kommer även fortsatt att gå under namnet Thernlunds.

Åtminstone i det korta perspektivet. Det finns många fina värden i namnet och det finns en bra och trogen kundkrets som ändå handlat under hösten och bidragit till att omsättningen ändå var ganska bra. Därtill finns kompetent personal förknippade med varumärket. Flera av de anställda har fått erbjudande att komma in med ansökan och jag hoppas att många också ska vilja arbeta med oss, säger Jan Thorstensson till Dagens Handel.

I förvärvet ingick, utöver varumärket, ett mindre kvarvarande varulager, butiksinteriör och en e-handelsplattform med en stor kundklubb med trogna kunder, enligt nya ägaren själv. Han uppger även att det framgent ska finnas mellan tre-sex Thernlundsbutiker.

Det här är en tuff satsning men jag tror att bra fysisk retail, i kombination med digital handel, har en framtid men det gäller att driva lönsamma butiker och inte sladda ned i diket för att få igång något direkt. Till påsk hoppas jag att vi verkligen ska vara igång med nya Thernlunds med ett bra och intressant vårsortiment i butikerna, säger Jan Thorstensson till Dagens Handel.

LÄS ÄVEN: Klassiska klädkedjan begärs i konkurs: ”Rena blodbadet”

Nils Lund
nils@ehandel.se