TidyApp svabbar upp Helplings svenska verksamhet

Svenska Tidyapp köper Helplings verksamhet i Sverige efter att ägaren Rocket Internet beslutat att lämna marknaden.

Sommaren 2014 lanserades Helpling, ett Rocket Internet-företag som gör det möjligt att boka städtjänster på nätet och i mobilen. Sedan dess har man rullat ut tjänsten i 14 länder och lockat till sig mer än 56,6 miljoner euro i riskkapital.

Nyligen köpte man även upp den brittiska konkurrenten Hassle.com, men på den svenska marknaden blev man kortlivade. För en knapp månad sedan kom beskedet att Helpling lämnar Sverige efter ett beslut om neddragningar hos det tyska ägarbolaget. Nu står det klart att TidyApp köper Helplings verksamhet i Sverige.

Annons

– Genom förvärvet blir TidyApp ledande i Sverige på hemstädning via mobilen. Vi har lagt mycket kraft på att få till en bra totalupplevelse. Med Helplings kunder får vi möjligheten att ge många fler storstadsbor en enklare och roligare vardag, säger TidyApps VD, Mikael Mortensen.

750 prenumerationskunder

Någon köpesumma har inte offentliggjorts men enligt TidyApp har Helpling hjälpt cirka 10 000 hushåll i Sverige sedan lanseringen för drygt 18 månader sedan.

För TidyApp som grundades i april 2015, och idag finns i Stockholm och Göteborg, innebär förvärvet att man kan införliva Helplings 750 prenumerationskunder och ett 90-tal städare i sin egen plattform.

– Målet med TidyApp är att skapa en förmedlingsplattform där vi står på både kundens och städarens sida. Utöver enkelheten i tjänsten vill vi se en rättvis och hållbar affär, säger Mikael Mortensen.

Annons