E-handlare bjuder på bröllop på alla hjärtans dag

Blombutiken blir vigsellokal.

Alla hjärtans dag är årets mest romantiska dag, så varför inte passa på att gifta sig?

Så resonerade e-handlaren Interflora, som nu ställer till med något alldeles extra på den kärleksfulla dagen. Den 14:e februari mellan klockan 16 och 20 kan de som går i giftastankar bege sig till butiken Interflora Fresh Bloms Blommor i Sollentuna Centrum, utanför Stockholm. Där väntar då vigselförrättaren Agneta Sjöstedt på hugade par.

Annons

"Hoppas det kommer många härliga par"

Enligt Alexandra Wahlqvist, marknadsföringschef på Interflora, hoppas företaget på många fina vigslar i samband med eventet.

- Vi hoppas att det kommer många härliga par som vill gifta sig hos oss, säger hon till Ehandel.se.

Det är första gången som kedjan annordnar något liknande och idén uppstod då man ville göra något extra dagen till ära.

- Vi tycker att alla hjärtans dag är en dag när man bara vill fira så mycket som möjligt. Då ville vi anordna bröllop och eftersom vi jobbar med blommor så kände vi att ett perfekt ställe för det är just i en blombutik.

Bedriver all försäljning via e-handel

Interflora har en lite speciell affärsmodell. Företaget driver ingen egen fysisk butik, men har 700 butiker anslutna till sig. Istället har Interflora en e-handel där de bedriver all sin egen försäljning. Den som beställer blommor där före klockan ett på vardagar kan få dem förpackade och hemlevererade från någon av de fysiska butikerna samma dag, vart de än bor i landet, enligt Alexandra Wahlqvist.

Och i samband med högtidsdagar märker man oftast ett uppsving i nätförsäljningen.   

- Vi säljer mer i samband med alla högtidsdagar då man vill uppmärksamma någon lite extra.

Utrymme för drop-in-vigslar

För den som vill ta tillfället i akt den 14 februari så är det först till kvarn som gäller. Vill man vara helt på den säkra sidan kan man föranmäla sig genom att skicka ett mejl till marknad@interflora.se. I mån av tid finns även utrymme för drop-in-vigslar.

Annons

Den som vill att vigseln även ska vara juridiskt giltig måste först ha genomfört en hindersprövning hos skatteverket. Då detta kan at upp till två veckor, gör man klokast att vara ute i tid och ansöka snarast. Sen måste man givetvis även komma ihåg att ta med sig hindersprövning och vigselbevis till butiken på den stora dagen.

Annons