Avensias vd lämnar efter sju år – han tar över jobbet

Lämnar Microsofts svenska ledning för vd-jobbet hos e-handelsleverantören.

Häromdagen kunde vi berätta att plattformsleverantören Avensia hade anställt MQ-toppen Jens Axelsson som ny Strategic Advisor. Nu står det klart att han får sällskap i ledningen av Niklas Johnsson, som tar över rollen som vd för företaget.

LÄS ÄVEN: E-handelsleverantör rekryterar MQ:s omnikanalschef

Annons

"Dags för ny utmaning"

Det innebär att den nuvarande vd:n Robin Gustafsson lämnar sitt uppdrag, efter att ha haft det i sju år. Han kommer dock att föreslås som ny styrelseledamot under Avensias nästa årsmöte.

- Jag har fått vara med på en otrolig resa i Avensia och har sett vår försäljning stiga med 30 procent årligen. Den senaste tidens investeringar har nu börjat betala sig och i oktober hade vi en tillväxt på 58 procent med lönsamhet som åter närmar sig förra årets marginaler. För mig personligen är det dock dags för en ny utmaning och jag vet att Niklas kommer bli en injektion av erfarenhet och energi i Avensia. Jag vill verkligen tacka styrelsen och kollegorna för det helhjärtade förtroende jag fått i alla år, säger Robin Gustafsson i ett pressmeddelande.

Niklas Johnsson kommer senast från Microsoft, där han sedan 2010 har varit chef för Microsofts tjänsteverksamhet i Sverige. Innan dess var han vd på UClarity AB, som han också grundade. Niklas Johnsson, som har en civilingenjörsexamen från KTH, uppges av Avensia ha haft en "lång och omfattande karriär inom IT-branschen", med ledande roller hos bland annat Compaq och HP.

- Den globala e-handeln förväntas öka med mer än 100 procent de närmaste fem åren och Avensia, med sin erfarenhet, sitt strukturkapital och sin spjutspetskompetens inom området, är väl positionerat för fortsatt tillväxt. Det skall bli fantastiskt spännande att få ta vid efter Robins framgångsrika år som VD, säger Niklas Johnsson.

"Är väl insatt i vår verksamhet"

Avensias styrelseordförande Per Wargéus säger sig i samma pressmeddelande vara "glad och stolt" över att kunna presentera Niklas Johnsson som nu vd. 

- Han är en kompetent ledare och väl insatt i vår verksamhet, dessutom kommer han att bidra med kunskaper från större bolag och internationella affärer. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Robin och hans team byggt upp och fortsätta att leda Avensia till nya framgångar och fortsatt tillväxt.

Niklas Johnsson tillträder sin nya tjänst senast den andra april 2018, och Robin Gustafsson lämnar posten vid samma tillfälle.

Annons
Annons